ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Μία από τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι η λεγόμενη επιφανειακή λιποαναρρόφηση.

Η μέθοδος αυτή δεν αποσκοπεί στην αφαίρεση του τοπικού πάχους, αλλά στη σύσφιξη του δέρματος, τη διόρθωση δηλαδή της χαλάρωσης και στη βελτίωση της κυτταρίτιδας.
Η επιφανειακή λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει ανεξαρτήτως του εάν θα γίνει η λιποαναρρόφηση στα βαθύτερα στρώματα. Συνήθως δε, γίνεται ταυτόχρονα με αυτήν. Δηλαδή, γίνεται η κανονική λιποαναρρόφηση για την αφαίρεση του τοπικού πάχους, καθώς και η επιφανειακή λιποαναρρόφηση για τη βελτίωση της χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας.

Η φιλοσοφία της τεχνικής αυτής βασίζεται στο ότι σε πολλά σημεία του σώματος υπάρχουν δύο στρώματα λίπους: το βαθύ και το επιφανειακό. Στο βαθύ στρώμα λίπους οφείλεται η τοπική συσσώρευση λιποκυττάρων, δηλαδή το τοπικό πάχος. Στο επιφανειακό στρώμα λίπους οφείλεται η κυτταρίτιδα. Επίσης, γνωρίζουμε ότι ο μηχανικός τραυματισμός των κατώτερων στρωμάτων του δέρματος προκαλεί παραγωγή ινών, οι οποίες έχουν την τάση να ρικνώνονται (να κάνουν συρρίκνωση). Η ρίκνωση αυτή δημιουργεί μία σύσφιξη του δέρματος.

Βασιζόμενη στους ανωτέρω μηχανισμούς, η επιφανειακή λιποαναρρόφηση συνίσταται στο να μπαίνει μία πολύ λεπτή κάνουλα ακριβώς κάτω από το δέρμα, εκεί δηλαδή που ενώνονται τα κατώτερα στρώματα του δέρματος με το επιφανειακό λίπος. Με την κίνηση της κάνουλας γίνεται ένας μηχανικός τραυματισμός των κατώτερων στρωμάτων του δέρματος, πράγμα που δημιουργεί τη ρίκνωση που προαναφέραμε, αλλά ταυτόχρονα γίνεται και αφαίρεση λιποκυττάρων από το επιφανειακό στρώμα λίπους, πράγμα το οποίο βοηθάει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.


epifaneiakh


Βεβαίως, δεν θα πρέπει κανείς να φαντάζεται ούτε ότι με τη μέθοδο αυτή ξαφνικά το χαλαρό δέρμα θα σφίξει όπως ήταν πριν από πολλά χρόνια, ούτε και ότι ξαφνικά θα εξαφανιστεί η κυτταρίτιδα. Όμως από τη στιγμή που επιτυγχάνουμε έστω και μία μικρή βελτίωση σε προβλήματα όπως η χαλάρωση ή η κυτταρίτιδα, που είναι γενικά πολύ δυσεπίλυτα και με πολύ λίγες θεραπευτικές επιλογές, αυτά που μας δίνει η επιφανειακή λιποαναρρόφηση είναι πραγματικά πολύτιμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει επιτυχία η μέθοδος αυτή, είναι να χρησιμοποιηθούν πολύ λεπτές κάνουλες αφενός και αφετέρου να μην γίνει υπερβολή στην  ποσότητα επιφανειακού λίπους που θα αφαιρεθεί.
Στο παρελθόν, από κάποιους γιατρούς, έγιναν υπερβολές σε αυτούς του τομείς. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα, τα οποία δημιούργησαν ένα φόβο προς τη μέθοδο αυτή. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ισχύει ο κανόνας, που ισχύει άλλωστε στα πάντα στη ζωή μας, δηλαδή ότι κάθε υπερβολή μπορεί να φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Η επιφανειακή λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί με οποιαδήποτε μέθοδο λιποαναρρόφησης δηλαδή την κλασσική, την παλμική και το laser.
Αυτό το οποίο είναι σημαντικό είναι ότι αποφεύγει κανείς την πιθανή χαλάρωση, η οποία μπορεί να δημιουργηθεί λόγω του μεγάλου «αδειάσματος», που οφείλεται στη βαθύτερη λιποαναρρόφηση. Για το λόγο αυτόν, καλό θα ήταν η λιποαναρρόφηση της οποιασδήποτε περιοχής να συνοδεύεται  από επιφανειακή λιποαναρρόφηση ταυτόχρονα. Δηλαδή η λιποαναρρόφηση να γίνεται  σε δύο επίπεδα.

Επίσης, η επιφανειακή λιποαναρρόφηση βοηθάει σε αυτό που λέγεται ψευδοκυτταρίτιδα, δηλαδή την εικόνα της κυτταρίτιδας η οποία στην πραγματικότητα οφείλεται στη χαλάρωση του δέρματος περισσότερο παρά στην ίδια την κυτταρίτιδα.

Από πολλούς πλαστικούς χειρουργούς έχει προταθεί η μέθοδος της επιφανειακής λιποαναρρόφησης στο πρόσωπο και ως μέθοδος διόρθωσης της χαλάρωσης και επομένως αποφυγής του lifting.
Παρ’ όλ’  αυτά οι σημαντικότερες περιοχές για επιφανειακή λιποαναρρόφηση είναι το έσω μέρος των μηρών, που εύκολα υφίστανται χαλάρωση και η κοιλιά.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!