ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ

Το σχήμα των γλουτών και ο όγκος τους οφείλονται στα όργανα τα οποία περιέχονται σε αυτούς. Ένα μεγάλο μέρος του όγκου οφείλεται στους μύες. Πάνω από αυτούς βρίσκεται ένα αρκετά παχύ στρώμα λίπους, το οποίο με την σειρά του καλύπτεται από το δέρμα. Οι μύες μπορούν να τονωθούν με την γυμναστική. Όσον αφορά στο λίπος όμως, όση γυμναστική και να κάνει ένα άτομο, η ποσότητα του λίπους θα παραμείνει η ίδια, εφόσον το άτομο αυτό, βέβαια, παραμένει στα ίδια κιλά. Εάν υπάρχει γενετική προδιάθεση μεγάλης συσσώρευσης λίπους στην περιοχή, όσο εντατική γυμναστική και να κάνει αυτό το άτομο και όσα κιλά και να χάσει, πάντα αναλογικά με τις άλλες περιοχές του σώματος, θα υπάρχει μία τοπική συσσώρευση λίπους.

Είναι πολύ συχνό να προσέρχονται στον πλαστικό χειρουργό γυναίκες, που έχουν προσπαθήσει με εξαντλητική γυμναστική να χάσουν το λίπος αυτό, και παρ’ όλ’ αυτά το πρόβλημά τους ποτέ δεν διορθώθηκε.
Η λιποαναρρόφηση στους γλουτούς μπορεί να διορθώσει αυτή την τοπική συσσώρευση λίπους και να βελτιώσει το σχήμα των γλουτών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει λιποαναρρόφηση στους γλουτούς και να υπάρξει ένα ωραίο σχήμα σε αυτούς είναι να μην υπάρχει έντονη χαλάρωση. Εάν πρόκειται για μικρό βαθμό χαλάρωσης, τότε με την χρήση της επιφανειακής λιποαναρρόφησης και της laser λιπόλυσης, αυτός μπορεί να βελτιωθεί ή έστω να μην επιδεινωθεί. Σε μεγάλο βαθμό χαλάρωσης όμως, η λιποαναρρόφηση αντενδείκνυται.

gloutoi

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όσον αφορά το πώς ο πλαστικός χειρουργός θα χειριστεί το σχήμα των γλουτών. Ο νεανικός γλουτός χαρακτηρίζεται από αρκετό όγκο στα ψηλότερα σημεία του και ομαλό «σβήσιμο» στα κατώτερα σημεία του, μέχρι να καταλήξει με ομαλό τρόπο στους μηρούς. Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές να αδειάζει ο γιατρός με λιποαναρρόφηση το πάνω μέρος των γλουτών, δίνοντας ένα άσχημο σχήμα σε αυτούς, πράγμα το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται. Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο κατώτερο μέρος των γλουτών, το οποίο σε μερικά άτομα εμφανίζει μία πτώση. Αυτή συνήθως δεν οφείλεται στην τοπική συσσώρευση λίπους, αλλά σε χαλάρωση. Αυτό μπορεί να διορθωθεί μέχρι ένα σημείο με την χρήση ειδικών τεχνικών, τις οποίες έχουμε προαναφέρει. Οι τεχνικές αυτές σε κάποια άτομα μπορούν να βελτιώσουν και την κυτταρίτιδα, πράγμα το οποίο είναι ζητούμενο πολλές φορές.

Η τοπική συσσώρευση λίπους στους γλουτούς κάνει το σώμα να φαίνεται ασύμμετρο και δίνει την αίσθηση μίας πολύ παχύτερης γυναίκας από αυτό που πραγματικά είναι. Ο όγκος αυτός στους γλουτούς τείνει να αυξηθεί με την αύξηση της ηλικίας. Οι γυναίκες που έχουν αυτό το πρόβλημα έχουν αρκετή δυσκολία στο να ντυθούν και να βρουν κατάλληλα για αυτές ρούχα. Η διόρθωση της τοπικής συσσώρευσης λίπους στην περιοχή των γλουτών δίνει αρκετά μεγάλη ικανοποίηση, ιδίως όσον αφορά στο ντύσιμο των ατόμων αυτών. Με την χρήση του Slim Lipo ο τόνος του δέρματος βελτιώνεται και για αυτό το λόγο συστήνεται σε όλες τις λιποαναρροφήσεις των γλουτών.

Πάνω από τους γλουτούς, σε κάποια άτομα, υπάρχει μία εμφανής τριγωνική περιοχή από τοπικά συσσωρεμένο λίπος, η οποία αναφέρεται ως ιερή περιοχή ή κατώτερο λίπος της πλάτης. Όταν υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί επίσης να διορθωθεί ταυτόχρονα με τη λιποαναρρόφηση και να δώσει έτσι μία αισθητή βελτίωση στην περιοχή. Σε κάποια άτομα μπορεί το κατώτερο σημείο των γλουτών να έχει άμεση συνέχεια με τους μηρούς. Εάν αυτά τα άτομα επιθυμούν να δημιουργηθεί μία πτυχή στο σημείο αυτό, αυτό μπορεί να γίνει επίσης με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης.

Θα πρέπει κανείς να σκέφτεται τη λιποαναρρόφηση στους γλουτούς όχι ως μία  αφαίρεση λίπους, αλλά ως μία σχηματοποίηση των γλουτών. Άρα είναι συγκεκριμένα τα σημεία από τα οποία θα πρέπει να αφαιρεθεί λίπος και πιθανόν σε κάποια άλλα να πρέπει να προστεθεί. Υπό αυτές τις συνθήκες τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά κι εάν αυτό συνδυαστεί με ένα πρόγραμμα γυμναστικής, μπορεί να πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι χρησιμοποιούμενες κάνουλες θα πρέπει να είναι αρκετά λεπτές για να υπάρξει ένα ομαλό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στο χρόνο αποθεραπείας, η περιοχή αυτή πιθανόν να χρειαστεί μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας σε σχέση με άλλες. Αυτό ισχύει διότι το συνεχές περπάτημα και η κίνηση ερεθίζουν περισσότερο την περιοχή, όπως και διότι η καθιστή θέση συμπιέζει την περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι ενώ συνήθως η αποθεραπεία και η επάνοδος στις δραστηριότητες στην κλασσική λιποαναρρόφηση χρειάζεται λιγότερο από μία εβδομάδα, στην περίπτωση των γλουτών μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!