ΛΙΠΟΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η λιποκοιλιοπλαστική είναι μία επέμβαση η οποία συνδυάζει τη λιποαναρρόφηση στην περιοχής της κοιλιάς με την κλασσική κοιλιοπλαστική. Έχει γίνει πολύ συζήτηση στο παρελθόν σχετικά με το εάν μπορεί η λιποαναρρόφηση να συνδυάζεται με κοιλιοπλαστική. Μία πολύ εκτεταμένη λιποαναρρόφηση, σε συνδυασμό με κοιλιοπλαστική, σε άτομα με μειωμένη αιμάτωση του δέρματος της κοιλιάς, είχε δημιουργήσει, σε κάποιες περιπτώσεις, σημαντικά προβλήματα. Μετά από αρκετές μελέτες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι: μία περιορισμένη λιποαναρρόφηση, σε συγκεκριμένα σημεία στην περιοχή της κοιλιάς, μπορεί να συνδυαστεί με κοιλιοπλαστική, χωρίς να αυξάνονται οι πιθανότητες επιπλοκών. Ένας  τέτοιος συνδυασμός επεμβάσεων, μπορεί να δώσει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και να βοηθήσει στην βελτίωση των σημείων εκείνων που η κοιλιοπλαστική από μόνη της δεν μπορεί να διορθώσει, όπως για παράδειγμα το πλάγιο της κοιλιάς.

Ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να γνωρίζει τα σημεία εκείνα τα οποία θα πρέπει να αποφύγει με την λιποαναρρόφηση. Εάν τηρηθούν οι κανόνες, η μέθοδος αποδεικνύεται ασφαλέστατη.
Το καλό αισθητικό αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής ενισχύεται περαιτέρω με την λιποαναρρόφηση και ταυτόχρονα αντιμετωπίζονται τα αδύνατα σημεία της κοιλιοπλαστικής, όπως αυτό της διόγκωσης της άνω κοιλιάς και του σωστού σχηματισμού του πλαγίου της κοιλιάς.


fat


Με την σωστή εφαρμογή της τεχνικής τα λεμφικά αγγεία διατηρούνται κι έτσι ελαττώνεται το μετεπεμβατικό οίδημα και διευκολύνεται μία πιο γρήγορη περίοδος αποθεραπείας.
Η λιποαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί και με mini κοιλιοπλαστική ενισχύοντας το τελικό αποτέλεσμα και σε αυτήν την περίπτωση.
Πολλοί γιατροί προτιμούν να κάνουν τη λιποαναρρόφηση και την κοιλιοπλαστική σε δύο διαφορετικά στάδια.
Αυτό έχει αρκετά μειονεκτήματα διότι :

Α) Χρειάζεται κάποιο άτομο να μπει δύο φορές στο χειρουργείο.
Β) Σε περίπτωση που γίνει πρώτα η λιποαναρρόφηση και σε μεταγενέστερο στάδιο η κοιλιοπλαστική, τότε η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής γίνεται πιο δύσκολη, διότι έχει δημιουργηθεί αρκετός ινώδης ιστός στην περιοχή, λόγω της λιποαναρρόφησης.
Γ) Σε περίπτωση που γίνει πρώτα η κοιλιοπλαστική και μετά η λιποαναρρόφηση, τότε μετά την διενέργεια της λιποαναρρόφησης μπορεί να ξαναδημιουργηθεί κάποια χαλάρωση στην κοιλιά λόγω της αφαίρεσης του λίπους και της μείωσης του όγκου της.

Για τους ανωτέρω λόγους η διενέργεια της λιποκοιλιοπλαστικής, όταν αυτή ακολουθεί πιστά κάποιους κανόνες, αποτελεί μία ασφαλή μέθοδο, με πολύ καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα, σε σχέση με την διενέργεια της μίας από τις δύο επεμβάσεις μόνο.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!