- Ρωτήστε το γιατρό σας για την μέθοδο λιποαναρρόφησης που χρησιμοποιεί. Εάν δηλαδή εκτός από την κλασσική λιποαναρρόφηση χρησιμοποιεί παλμική λιποαναρρόφηση, laser λιποαναρρόφηση ή  συνδυασμό και των δυο.

- Βεβαιωθείτε που θα γίνει η επέμβαση. Μικρές λιποαναρροφήσεις μπορούν να γίνουν και σε χώρο ιατρείου. Εάν σας προτείνει μεγάλη λιποαναρρόφηση, δηλαδή πολλών περιοχών στο ιατρείο, τότε σκεφτείτε ότι ίσως βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο.

- Ρωτήστε εάν χρησιμοποιεί αναισθησιολόγο ή εάν την αναισθησία την κάνει μόνος του. Οπωσδήποτε αξίζει να πληρώσετε λίγα χρήματα παραπάνω για να έχετε την ασφάλεια ενός αναισθησιολόγου που θα βρίσκεται δίπλα σας.

- Διευκρινίστε εάν το κόστος που σας λέει περιλαμβάνει τα πάντα, δηλαδή αμοιβή γιατρού, αμοιβή αναισθησιολόγου, χρέωση κλινικής, επισκέψεις στο ιατρείο μετά την επέμβαση και τις εξετάσεις. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν «κρυφές» χρεώσεις που θα σας προκύψουν εκ των υστέρων.

- Συζητήστε με τον γιατρό την περίπτωση στην οποία θα υπάρξει κάποια επιπλοκή ή που θα χρειαστεί κάποια διόρθωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις ξεκαθαρίστε τι έξοδα θα υπάρξουν και τι επιπλέον μπορεί να σας κοστίσει.

- Ρωτήστε εάν υπάρχει πιθανότητα ή όχι να έχετε χαλάρωση. Θα πρέπει βέβαια να γνωρίζετε ότι κανένας γιατρός δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό με απόλυτη ακρίβεια. Όμως καλό είναι να σας δώσει μία ιδέα για το τι μπορείτε να περιμένετε από την ελαστικότητα του δέρματός σας.

- Ρωτήστε για το χρόνο που μπορεί να χρειαστείτε εκτός εργασίας κατά προσέγγιση. Φυσικά κάθε άτομο έχει τις ιδιαιτερότητές του, όμως με βάση την έκταση των περιοχών και τις ιδιαιτερότητες του σώματός σας, ζητήστε του να σας κάνει περίπου μία πρόβλεψη του χρόνου που θα χρειαστείτε εκτός εργασίας.

- Ζητήστε να σας γράψει μία συνταγή για τα φάρμακα που μπορεί να χρειαστείτε μετά την επέμβαση. Καλό είναι να τα έχετε ήδη προμηθευτεί διότι την στιγμή που θα πάτε στο σπίτι και θα τα χρειαστείτε μπορεί τα φαρμακεία να είναι κλειστά.

- Ρωτήστε για το ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές και τι πιθανότητες έχουν να συμβούν. Γενικά η λιποαναρρόφηση είναι μία επέμβαση με πολύ μικρή πιθανότητα επιπλοκών. Καλό είναι όμως να είστε ενημερωμένοι.
Εάν ο γιατρός σας λέει τα πράγματα υπερβολικά εύκολα ίσως δεν θα πρέπει να τον εμπιστευτείτε. Σαφώς η λιποαναρρόφηση είναι μία επέμβαση χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά είναι πάντα μία διαδικασία που πρέπει να την βλέπουμε με σοβαρότητα.

- Προσπαθήστε να διερευνήσετε το βαθμό εμπειρίας που έχει ο γιατρός σας.

- Ζητήστε να δείτε φωτογραφίες άλλων ατόμων. Αυτό δεν θα σας χρησιμεύσει βέβαια στο να καταλάβατε εάν ο γιατρός είναι καλός ή όχι, διότι ο κάθε γιατρός θα σας δείξει μόνο τα καλά του αποτελέσματα. Θα σας βοηθήσει όμως για να καταλάβετε τι εννοεί αυτός ως καλό αποτέλεσμα. Προσπαθήστε να σιγουρευτείτε ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι από δικά του περιστατικά.

- Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προβλήματα υγείας, που πιθανόν θα δημιουργήσουν πρόβλημα κατά την διάρκεια ή μετά την λιποαναρρόφηση. Όπως κι αν έχει, ενημερώστε το γιατρό σας για την κατάσταση της υγείας σας.

- Εάν βλέπετε ότι κάτι στον τρόπο του γιατρού, στον τρόπο που σας μιλάει, που συμπεριφέρεται, δεν σας ταιριάζει, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να επισκεφθείτε και κάποιον άλλον για μία δεύτερη ενημέρωση.

- Προσπαθήστε να διευκρινίσετε εάν είστε κατάλληλο άτομο για λιποαναρρόφηση και τι αποτέλεσμα μπορείτε να περιμένετε. Σκεφτείτε ότι δεν είναι τα πάντα εφικτά. Για κάθε άτομο υπάρχει το όριο του ρεαλιστικά πραγματοποιήσιμου.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!