ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

prosopo

Η λιποαναρρόφηση στην περιοχή του προσώπου έχει εφαρμοστεί, όχι τόσο για την αφαίρεση του λίπους, όσο για να προκαλέσει σύσφιξη στο δέρμα. Για άτομα που έχουν μικρό βαθμό χαλάρωσης μπορεί να είναι αρκετή, ώστε να βελτιώσει τα αποτελέσματα της χαλάρωσης.

Παρ’ όλ’ αυτά, με τη λιποαναρρόφηση στις παρειές μπορεί κανείς να επιτύχει και ένα μικρό βαθμό βελτίωσης στο σχήμα του προσώπου. Δεν μπορεί κανείς βέβαια να πει ότι η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για άτομα που έχουν πολύ στρογγυλό πρόσωπο και θέλουν να δημιουργήσουν γωνίες. Η λιποαναρρόφηση στο πρόσωπο μπορεί να συνδυαστεί και με face-lift σε άτομα που έχουν μεγάλο βαθμό χαλάρωσης, αλλά και αρκετό λίπος, κυρίως στην περιοχή του τραχήλου.

Η μέθοδος αυτή πρέπει να γίνεται με πολύ λεπτές κάνουλες και χωρίς υπερβολές στην εφαρμογή. Πρέπει κανείς να σκεφτεί ότι ο σκοπός δεν είναι τόσο η αφαίρεση του λίπους, όσο η δημιουργία ρικνωτικού ινώδους ιστού από το δέρμα, προκειμένου να επιτευχθεί σύσφιξη. Για να καταλάβει κανείς πως γίνεται αυτή η ρίκνωση θα πρέπει να σκεφτεί ότι μπαίνοντας η κάνουλα κάτω από το δέρμα, αφενός προκαλεί ένα μικροτραυματισμό και επομένως διέγερση στα κατώτερα στρώματα του δέρματος, αφετέρου αναρροφά λίγο λίπος και αφήνει ένα μικρό τούνελ. Το τούνελ αυτό γεμίζει με ινώδη ιστό. Ο ινώδης αυτός ιστός έχει την ιδιότητα να ρικνούται (δηλαδή να κάνει συρρίκνωση). Η συρρίκνωση αυτή συμπαρασύρει το δέρμα και επομένως το δέρμα συρρικνώνεται και αυτό. Κάνοντας πολλά τέτοια μικροτούνελ επιτυγχάνει κανείς ένα δίκτυο ινώδους ιστού κάτω από το δέρμα, το οποίο μας χρησιμεύει στο να δημιουργεί σύσφιξη σε αυτό.
Η λέξη τραυματισμός δεν πρέπει να θεωρείται αρνητική, διότι σε μικρό και ελεγχόμενο βαθμό έχει θετικά αποτελέσματα και την επιδιώκουμε πολλές  φορές στην πλαστική χειρουργική.

Είναι σημαντικό να γίνεται καλή επιλογή υποψηφίων ατόμων για τη μέθοδο αυτή, διότι δεν ταιριάζει σε όλους. Αντίθετα, εάν ο γιατρός δεν έχει την κατάλληλη πείρα, για να επιλέξει τα κατάλληλα άτομα, μπορεί να υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα. Εάν δηλαδή τα στοιχεία του προσώπου που πάσχουν, είναι άλλα από αυτά που μπορούν να διορθωθούν, όπως για παράδειγμα σιελογόνοι αδένες ή μύες που δεν μπορούν να διορθωθούν , τότε το μόνο που καταφέρνει κανείς είναι να κάνει τα προβλήματα αυτά πιο εμφανή γιατί μειώνει το στρώμα λίπους που τα καλύπτει. Επομένως, επιμένουμε ότι η σωστή επιλογή ατόμων είναι εξαιρετικά σημαντική.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!