ΛΙΠΩΜΑΤΑ

lipomata

Το λίπωμα είναι  ένας καλοήθης όγκος που αποτελείται από λιπώδη ιστό. Συνήθως βρίσκεται κάτω από το δέρμα, μέσα στον κανονικό λιπώδη ιστό. Αποτελείται από κάποιον αριθμό λιποκυττάρων, τα οποία περικλείονται από μία ινώδη μεμβράνη.

Πολλά άτομα φοβούνται την πιθανότητα να αναπτυχθεί κάποια κακοήθεια εξαιτίας του λιπώματος. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι αληθές. Το λίπωμα μπορεί να παραμείνει σε μία περιοχή για πολλά χρόνια, χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Συνήθως αποτελεί αισθητικό πρόβλημα μόνο. Κάποιες φορές όμως η διόγκωσή του μπορεί να δημιουργεί και προβλήματα στην καθημερινότητα του ατόμου λόγω πίεσης που δημιουργεί σε κάποια όργανα του ανθρώπινου σώματος ή και λόγω δυσκολιών στην κίνηση ή στο ντύσιμο.

Η αφαίρεση των λιπωμάτων συνήθως προϋποθέτει μία τομή στο δέρμα σε μήκος όσο είναι η διάμετρος του λιπώματος και ακολουθείται από την αφαίρεση του λιπώματος μαζί με το τοίχωμά του.
Ο τρόπος αφαίρεσης αυτός όμως έχει το μειονέκτημα της τομής και του επακόλουθου σημαδιού στο δέρμα. Το σημάδι αυτό κάποιες φορές μπορεί να είναι αισθητικά αποδεκτό. Κάποιες άλλες φορές όμως μπορεί να είναι αρκετά έντονο και να αποτελεί αισθητικό πρόβλημα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει κυρίως όσον αφορά στα λιπώματα που βρίσκονται στην πλάτη ή στο στήθος. Στις περιοχές αυτές το δέρμα μπορεί να επουλωθεί αφήνοντας μια εμφανή ουλή.
Πολλά άτομα προκειμένου να αποφύγουν τα σημάδια αυτά προτιμούν την αφαίρεση των λιπωμάτων με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι το σημάδι της οπής από όπου εισέρχεται η κάνουλα είναι εξαιρετικά μικρό και δεν αποτελεί αισθητικό πρόβλημα.

Τελευταίως μάλιστα, με την χρήση της λιποδιάλυσης με laser, αυτή η διαδικασία  έχει ακόμα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα. Βέβαια η λιποαναρρόφηση ή η λιποδιάλυση του λιπώματος δεν θεωρείται ριζική λύση, όμως στην πράξη είναι ελάχιστες οι φορές στις οποίες το λίπωμα ξαναπαρουσιάζεται, όταν έχει αφαιρεθεί με αυτούς τους τρόπους. Τα περισσότερα άτομα προτιμούν να πάρουν ένα μικρό ρίσκο της επανεμφάνισης του λιπώματος προκειμένου να αποφύγουν μία αντιαισθητική ουλή σε κάποιο σημείο του σώματός τους.

Άλλωστε, όπως προαναφέραμε οι πιθανότητες επανεμφάνισης του λιπώματος σε αυτή την περίπτωση είναι μικρές και εάν συμβεί, μπορεί να ξαναφαιρεθεί με οποιοδήποτε τρόπο.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!